Μέλισσα

Μέλισσα

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Κατασκευή σωληναρίου για σημάδεμα μάνας

Στο διαδίκτυο θα βρεις χίλιες δυο ιδέες. Κάποιες από αυτές πραγματικά σου λύνουν τα χέρια.Όπως το σημάδεμα της βασίλισσας. 


Πόσες φορές δεν ψάξαμε με τις ώρες με τον παππού να βρούμε τη ‘’μάνα’’. Ειδικά αν ήταν και καμιά σκουρόχρωμη ή μικρόσωμη, στο τέλος απελπιζόμασταν και κλείναμε το καπάκι. Γνωρίζαμε για το σημάδεμα (που φυσικά εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς όπως το να γνωρίζεις την ηλικία της) αλλά δεν είχαμε σκεφτεί να το εφαρμόσουμε. Εώς τώρα. Φοβούμενος όμως μήπως την ‘’κακοποιήσω’’ στα αρτσούμπαλα δάχτυλα μου


έψαξα ‘’βοηθήματα’’. Και βρήκα. Δε θυμάμαι που είδα πρώτη φορά το σωληνάριο εγκλωβισμού της βασίλισσας



αλλά σκέφτηκα αμέσως ότι είναι μια απλή και εύκολη κατασκευή.Και έτσι έβαλα μπρος τη μηχανή. Μια σύριγγα των 60ml (η μεγαλύτερη που είχαν) από την οποία αφαιρέθηκε η μύτη και η μαύρη κεφαλή του εμβόλου η οποία αντικαταστήθηκε από ένα σφουγγαράκι. Ή άκρη του σωλήνα καλύφθηκε με τούλι, με μεγάλες τρύπες για να χώρα η μύτη του μαρκαδόρου, που στερεώθηκε στο στόμιο με ένα λαστιχάκι. Και γουαλαλα. Έτοιμο το σωληνάριο. Και ένας μαρκαδόρος (εγώ πήρα αυτόν που φαίνεται και στη φώτο) και έτοιμο το σύστημα.



Η φιλοσοφία είναι απλή. Αρχικά εντοπίζουμε την μάνα την οποία εγκλωβίζουμε μέσα στο σωληνάριο και με το έμβολο την ‘’ανεβάζουμε’’ μέχρι να ακουστεί το σπλιτς, συγνώμη, μέχρι το διχτάκι ήθελα να πω. Το διχτάκι έχει ελαστικότητα και σε συνδυασμό με το σφουγγαράκι που θα πάρει τα μπόσικα θα την ακινητοποιήσουμε χωρίς να τη ζορίσουμε και οπωςδήποτε χωρίς να της κάνουμε ζημιά. Με το κατάλληλο μαρκαδοράκι την σημαδεύουμε και αφού περιμένουμε λίγο να στεγνώσει το χρώμα την αφήνουμε στο σημείο απ όπου την πήραμε. Κάποιοι συμβουλεύουν να την καπνίζουμε και λίγο για να μη την τσουβαλιάσουν.
Εφαρμογή ακόμη δεν έκανα παρά μόνο σε κάτι κηφήνες. Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμαστεί και θα σας πω τα συμπεράσματα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου